Laiti ae matagofie "maualalo-ki" lanu maa taua, e toafia e te iloa?

O maa taua i le lalolagi e mafai ona faamatalaina o se tasi o galuega o le natura, e seasea ma taua, matagofie ma ofoofogia.Mo tagata uma, o le taimane sili ona seasea o le "se faavavau" taimane.O le mea moni, o loʻo i ai nisi o maʻa taua i le lalolagi e seasea ma sili atu ona taua nai lo taimane.
Ua salalau i latou i tulimanu uma o le lalolagi.E le gata e seasea i latou i le numera, ma e matua taugata lava ma faigata ia te aʻu, ae o lo latou lanu tulaga ese ma le susulu o loʻo faʻafiafiaina ai tagata fiafia i le lalolagi atoa.Tatou mulimuli ia Xiaonan e iloa ai nei ma'a taua e seasea maua ma fa'apito.

Taimane mumu
O taimane masani e masani tele mo nei maa taua e le masani ai.Ae o loʻo i ai foi se oa e le masani ai i taimane, o le taimane mumu.O taimane mumu o taimane sili ona seasea lanu mananaia.AEGYLE MINE i Ausetalia e maua mai ai sina taimane mumu.O le Moussaieff Red o le taimane mumu pito sili ona telē i le lalolagi.Na maua e se faifaatoʻaga i Pasila i le 1960. E iai lona foliga tafatolu ma lona mamafa 5.11 carats.

微信图片_20220216103014
E ui lava e faatauvaa le mamafa o lenei taimane pe a faatusatusa i isi taimane, ae o le taimane numera tasi lea i taimane mūmū, ma o lona tau e sili mamao atu nai lo le mamafa.O se taimane lanumumu lapotopoto e 95-point na faatau atu i Christie's Hong Kong ia Aperila 1987 i Niu Ioka na faatau atu i le maualuga e $880,000, po o le $920,000 i le carat.Mo se taimane e itiiti ifo ma le tasi le carat e maua ai se tau ofoofogia, e mafai ona taʻua o se numera talafeagai lelei.

微信图片_20220216103330

Penitoite
Ina ua maua le omea lanu moana i le 1906, sa faaseseina i se tasi taimi o le safaira.I le taimi nei, na o le pau lava le puna o le cone omea lanumoana o St. Bailey County, Kalefonia, ISA.E ui lava na maua foʻi faʻataʻitaʻiga o le cone ore lanumoana i Arkansas ma Iapani, e faigata ona tipiina i maʻa taua.

微信图片_20220216103217
Azurite e lanu moana lanu moana pe leai foi, ma ua faamaumauina o se maa lanu piniki;ae ui i lea, o le mea sili ona faʻapitoa o Azurite o lona susulu lanumoana lanumoana pe a faʻaalia i le malamalama ultraviolet.O le Azurite o loʻo i ai se faʻamaufaʻailoga maualuga o le refraction, birefringence feololo ma faʻasalalau malosi, ma o le azurite tipi e susulu atu nai lo taimane.
Azurite o le sili ona tele o nei maa taua, ae e seasea lava nai lo le tele.

微信图片_20220216103220


Taimi meli: Feb-16-2022