Fa'ata'ita'iga ma mea fou fou: O le tusiata LeJeune Chavez ua tu'ufa'atasia le ofuina ma ma'a ma ario e fai ai teuteuga lavelave» Albuquerque Journal

Atonu o lo'o i ai se fa'afitauli i le tu'uina atu o lau nusipepa.Ole fa'aaliga lea ole a muta ile NaN.Kiliki iinei mo nisi fa'amatalaga.
………………………………….……………………………….
Fai mai LeJeune Chavez, Ou te taʻua lenei vaega "le asoa Thunderbird toe mafaufauina."“Na ou faʻaogaina ni pulu laiti tipi o lapopoʻa 13 ma le 15 e maua ai faʻamatalaga o le faititili.O lanu na ou faʻaaogaina e faʻatusalia ai maʻa taua na faʻaaogaina i le asoa o le Thunderbird Santo Domingo Pueblo i le 1920s ma le 1930s.(Fa'aaloaloga a Lejeune Chavez )
O le tusiata o Santo Domingo Pueblo (Kiva) na tu'ufa'atasia lopa, ma'a ma le siliva e fai ai ni ie la'ei la'ititi i luga o tioata.
Ona o le faʻamaʻi o le swaia.org, o Chavez o se tasi o le 450 tusiata na ulufale i le maketi vaʻaia o le maketi a Santa Fe Initia.
I lana galuega, e faitau selau maa laiti e mafai ona faapepe se li'o o ma'a turquoise i luga o se ufiufi siliva e ufiufi i se nuanua turquoise.E faitau afe ituaiga e mafai ona avea ma asoa faititili masani, ma e faitau selau e mafai ona avea ma fusi pa'u 'aila.O isi na feosofi i apaau o le dragonfly.Na tu'ia e Chavez ma tu'i le nila i totonu o le pulu.O lona toalua o Joe e faigaluega i le siliva.
Na fa'aaoga e Chavez le taimi tu'ufua e fa'ata'ita'i ai mamanu na te le'i fa'ata'ita'iina lava.
Fai mai a ia: "Sa ou manaʻo lava e faʻaaoga mea teuteu (Thunderbird)."“Ou te manatu o le taimi lenei ou te faia ai.Ou te faʻaaogaina pulu laiti mai le 13 i le 15. O le tele o le numera, o le laʻititi foi o pulu.
O lo'o fa'apipi'i lima a LeJeune Chavez o lo'o fa'aalia ai le logo o le Santo Domingo Pueblo Thunderbird o se elemene mamanu.Na ia faapea mai: “Na ou faaaogāina pulu e lapopoʻa 13 ma le 15 ua tipiina i ni pulu laiti, ma na mamanuina manulele faititili, ao ma tarako i itu uma e lua o loʻo lima.”O pa'u o pa'u 'aila masani.
Na faia e le au tusiata i Santo Domingo ni asoa faititili masani mai pusa tuai maa i le taimi o le Pau Tele o le Tamaoaiga ma faamaumauina faamaumauga.E fa'aaoga e Chavez se paleti masani o lanu muamua e fa'atasi ai ona pulu, fa'atasi ai ma pulu tioata e la'ititi pei o se fatu o le masima kosher.
Fai mai a ia: “Ou te manatua le faia o ni taulima laiti mai filo filo ma na lopa tetele.”“Sa ou tuu i totonu o se pusa seevae, alu i le tuaoi, ma taumafai e faatau atu.”
A o aoga o ia i se aoga nofotumau i Kalefonia, sa ia faaauau le maketiina.Sa ia faatau atu le galuega i le aufaigaluega ma le falemataaga a le aoga.
Ina ua uma ona faauu mai le aoga maualuga, sa maua e Chavez se galuega i le kamupani telefoni a Santa Fe.Ona oo lea i le taimi e tuuina atu ai.
Fai mai a ia: “Na ou filifili lava e tuu laʻu galuega ae fai se tupe e ola ai e pei o se lopa.”"O le 30 tausaga talu ai."
Na faamavae lana tane i lana galuega o se konekarate ae alu i se galuega siliva.Na fautuaina e Chavez le manatu o le tuʻufaʻatasia o ata e lua.
Na ia taʻua le pine turquoise, lea o loʻo siʻosiʻomia e lopa turquoise i luga o le bezel e ufiufi siliva, e taʻua o "lopa siliva."
Fai mai a ia: "Ou te fiafia e taʻua nei a matou galuega faʻapitoa aua e leai se tasi o faia lenei ituaiga o galuega."
O le asoa turquoise fa'apipi'i e fa'aluaina mamanu lavelave a Chavez ma se ma'a turquoise Kingman e tasi.
Sa ataata o ia ma faapea mai: “Sa tipiina maa e lo’u toalua, o lea sa ou pai atu ai i ni nai mataua i luga o le maa.”O lenei fasipepa e aofia ai foʻi ma se jet frit e tasi ma se mama feʻaveaʻi, ina ia mafai ona faʻaaogaina e fai ma faʻamau.Na ia fa'aopoopoina fo'i pulu tioata auro Swarovski.
Fai mai Chavez: "Ou te leʻi mamanuina laʻu lava mamanu."“Na ou vaai i ai i loʻu mafaufau, e pei o loo ou tusia se lopa.”
I lana tautalaga e uiga i le iʻuga o le faʻamaʻi, na ia fai mai ai: “I le taimi muamua sa ou teʻi, o tagata uma e faʻapea.
“Ae talu ai o i matou uma o tufuga fai galuega a le tagata lava ia, ua mafai ai ona matou faʻatasi i a matou galuega i aso uma.O le matou ituaiga togafitiga lea.
“Ou te misia tagata asiasi i Santa Fe,” sa ia faaauau ai.“Ou te misia a matou teuga, pa’i ma lagona.Ae mo le taimi nei, o le ala lea e tatau ona tatou ui ai.”


Taimi meli: Me-25-2021